KUBEhatch valgt til ny gigantsatsning

7. april 2016 av
KUBEhatch valgt til ny gigantsatsning
Alvestad Marin AS

Det som trolig er verdens største produksjonsanlegg for smolt har valgt Alvestad Marin sitt vannbehandlingssystem til klekkeriet.

Helgeland Smolt i Nordland har nettopp ferdigstilt et nytt anlegg som består av syv avdelinger, hvor hele prosessen fra klekkeri til påvekst håndterer både salt- og ferskvann, og den hydrauliske kapasiteten er på hele 35.000 kubikkmeter i timen. De har valgt KUBEhatch som sitt vannbehandlingssystem.

Utviklingsleder hos Alvestad Marin, Yngve Ulgenes, er stolt over at et så stort anlegg valgte nettopp KUBEhatch.

– Vi ser veldig gode resultater med disse anleggene, de er kompakte, effektive og veldig stabile. Det er en fjær i hatten at Krüger Kaldnes, som vi har levert gjennom, valgte nettopp vår teknologi til Helgeland Smolt. Poenget er jo å sørge for høy driftseffektivitet og en rasjonell drift, noe KUBEhatch sørger for. Dette er dessuten en selvgående enhet, man trykker på en knapp, og så går resten av seg selv. Med dette anlegget kan man produsere fisk mer eller mindre hele året, produksjonen er ikke avhengig av årstidene, og det er jo veien det går; dette er blitt storindustri.

Daglig leder i Alvestad Marin, Runar Alvestad, er også svært fornøyd med denne leveransen.

– Dette er vår femte leveranse av KUBEhatch, vi er i gang med enda to leveranser, så nå begynner markedet virkelig å få øynene opp for dette produktet. Vi har jo solgt rundt tusen klekkerisystemer rundt om i verden, så det er veldig moro at også KUBEhatch, det første kjente nøkkelferdige resirkuleringssystemet utviklet for klekkerifasen, får den oppmerksomheten det fortjener.

 

Vil du vite mer? Her finner du tv- innslag og artikler om anlegget: 

Spesialiserer resirkulering for klekkeri

Innslag NRK Nordland 

Nettsak NRK Nordland

Gigantsatsning på smolt i Nordland

Vil vise at det går an


i

Read Next
Sisomar AS